Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Детски коктейл за хубав глас

Детски коктейл за хубав глас

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Яйчен коктейл

Руските певци открай време се глезят с яйчен пунш, любим на децата. Известно е, че великият бас Фьодор Шаляпин редовно смазвал гласа си с вкусния микс от яйца и захар. И до днес напитката се използва при загуба на гласа и при простуда.

Тя е известна в цял свят с немското име Kuddel-muddel и според легендата я е измислил прочутият кулинар Манфред Кекенбауер, докато измислял различни начини за консервиране на продукти.

Единственото, което е противопоказано при тази напитка, е да се дава на деца с алергия към яйца.

Защото основното, от което се прави, са точно яйцата. Според класическата рецепта жълтъците се бъркат със захар на вкус до побеляване, после се добавят пасирани плодове или плодови сокове, добавят се разбитите на пяна белтъци и се размесва леко сместа, докато не стане хомогенна.

Като добавка към вълшебното питие може да се използват различни видове алкохол, лимон, вино.

Яйчен пунш

Тъй като обаче има риск суровите яйца да са носители на салмонела, по-добре е да опитате холандския вариант на напитката, известен с името „Адвокат”. Жълтъците се бият със сол и захар на вкус до побеляване и към тях се добавя коняк – колкото искате.

Сместа се слага на водна баня и се бърка, докато не стане много топла. Не трябва обаче да завира. След като я свалите от котлона, добавете малко ванилия и украсете с бита сметана. Така напитката се превръща в десерт, който се яде с лъжичка.

Ако ви боли гърлото, ще ви помогне меден вариант на яйчения пунш. Разбийте жълтъците, добавете две чаени чаши вряло мляко и шест лъжици мед, капнете малко лимонов сок и леко стоплете. Пийте на гладно за по-бърз ефект.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
43
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
кристиана
кристиана
11.05.2011 20:22
Да, така е, Лили Иванова пие такъв и виждате резултата.
0
0
teri
teri
05.02.2011 22:09
Вярно е, действа. Винаги преди концерт пия такъв и вземаме първите места.
0
0